Державному лісовому підприємству Черкащини доведеться відшкодувати збитки понад один мільйон гривень

8 квітня 2021 року Господарський суд Черкаської області задовольнив позов Державної екологічної інспекції Центрального округу про стягнення з Державного підприємства «Уманське лісове господарство» 1 065,263 тисяч гривень шкоди, заподіяної порушенням законодавства про охорону навколишнього природного середовища внаслідок незаконної вирубки дерев. Факт порушення був установлений спеціалістами інспекції у липні 2019 року при проведенні планової перевірки суб’єкта господарювання.

Суд зазначив, що на ДП «Уманське лісове господарство» покладений обов’язок охорони лісів від незаконних рубок, дотримання правил і норм використання лісових ресурсів, належного ведення лісового господарства та дотримання встановленого законодавством режиму використання земель. З наявних доказів суд вбачає факт незабезпечення лісокористувачем ДП «Уманське лісове господарство» охорони та збереження закріплених за ним лісів та підтвердив розмір заподіяної шкоди. Відповідач не надав суду жодних доказів відсутності його вини та вчинення ним дій, спрямованих на збереження та охорону лісів та недопущення самовільної рубки лісу.

Рішення суду набере законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційна скарга не буде подана. У разі подання апеляційної скарги рішення набере законної сили після прийняття судом апеляційної інстанції судового рішення.

Рішення може бути оскаржене протягом двадцяти днів з дня складення повного судового рішення до Північного апеляційного господарського суду.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці