Центральний округ: таємниці острова "Мурашки"

5 травня 2021 року на острові ”Мурашки”, який органами рибоохорони внесений до переліку місць (нерестовище), де на період нересту заборонено риболовлю, працівниками Черкаського управління Держекоінспекції Центрального округу, поліцейськими водного патруля РО ВО Управління патрульної поліції в Черкаській області та Головного управління Національної поліції виявлено браконьєрську базу.


Під час огляду території острову, виявлено десятки мішків із сітками (кроком вічка від 32 мм до 100 мм), значну кількість раколовок, ятерів різної довжини й діаметрів, два десятки капканів на звірів, засолену у металевих ємкостях рибу (плітка), три шкурки вбитих савців єнотовидної собаки (у народі - єнот).


За вчинення незаконних дій із вилову риби, на одного з громадян складено адміністративний протокол за ч.4 ст. 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення (грубе порушення правил рибальства).


На місце події терміново прибула слідчо-оперативна група - для встановлення обставин вчинення правопорушення. Риба та засоби вчинення порушення вилучені працівниками поліції.

Риба в подальшому передається на реалізацію до рибоприймального пункту, після чого гроші перераховуються до державного бюджету.

Враховуючи завдану істотну шкоду та значну кількість виловленої риби в нерестовий період, дані внесено до журналу єдиного обліку та вирішується питання про порушення кримінального провадження за ознаками статті 249 КК України (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом).


За результатами оперативного відпрацювання вилучені незаконні знаряддя лову: сітки, ятері, раколовки та капкани, які могли б заповнити причеп вантажного автомобіля.

До рейду екологів та поліцейських також приєднались журналісти телеканалу "Інтер", які висвітлювали перебіг подій під час проведення природоохоронного рейду️.

Короткий відеосюжет - за посиланням https://www.facebook.com/watch/?v=290809129408993

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці