Незаконний вилов риби на річці Удай

Управлінням державного екологічного нагляду (контролю) у Полтавській області Державної екологічної інспекції Центрального округу проводяться рейдові заходи в ході операції «Нерест-2021» на території Полтавської області.

Так, 03.05.2021 під час здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони, використання і відтворення водних біоресурсів поблизу с. Тишки Лубенського району Полтавської області на річці Удай виявлено незаконний вилов риби мешканцем с. Хитці Лубенського району в кількості 163 шт. (159 шт. – синець; 3 шт. – карась; 1 шт. – щука). Вилов здійснено з берега забороненим знаряддям лову «Павук».


Розрахована сума завданих державі збитків  складає 13906 грн.

На порушника складено протокол про адміністративне правопорушення за грубе порушення правил рибальства згідно ч. 4 ст. 85 КУпАП.

У зв’язку з наявністю в діях порушника ознак кримінального правопорушення, передбаченого ст. 249 КК України, інспекторами здійснено виклик на номер «102» та викликано на місце події слідчо-оперативну групу Лубенського МРВ НП України в Полтавській області.

Незаконне знаряддя лову та свіжовиловлена риба вилучені на місці події, в подальшому рибу передано на реалізацію до рибоприймального пункту з перерахуванням коштів до державного бюджету.

Копії складених інспекторами матеріалів направлено до Лубенського МРВ НП України в Полтавській області для приєднання до матеріалів кримінального провадження.

Цього ж дня інспекторами притягнуто двох осіб до адміністративної відповідальності за порушення правил рибальства на річці Сула за ч. 3 ст. 85 КУпАП.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці