Державна екологічна інспекція Центрального округу продовжує заходи для запобігання масовим пожежам у лісах та на територіях природно-заповідного фонду

На виконання доручення Міністра захисту довкілля та природних ресурсів Романа Абрамовського інспекція з початку пожежно небезпечного періоду протидіє загорянню лісових насаджень. Це перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства у лісах та територіях ПЗФ, зокрема, вимог пожежної безпеки, а також проведення роз’яснювальної роботи серед населення.

Так, з початку квітня під час перевірок виявлено 11 порушень на території лісових господарств. Зафіксовані факти недотримання вимог пожежної безпеки, а також випадки спалювання сухої рослинності. На порушників накладено 29,512 тисяч гривень штрафів за статтями 77 та 77-1 КУпАП. Розраховані збитки, нанесені тваринному світу, в сумі 8 тисяч гривень. Матеріали передані до органів поліції для відповідного реагування.

Крім того, інспекція висвітлює проблематику спалювання трави в інтернет-ресурсах, виступає на телебаченні. Згадаємо про висвітлений у квітні випадок в одному із сіл Звенигородського району, де посадова особа палила суху траву на території навчального закладу.

Знову і знову попереджаємо про максимальну обережність в пожежонебезпечний період, особливо під час відпочинку на природі. Гуляючи у лісі, дотримуйтесь правил пожежної безпеки. Ні в якому разі не можна спалювати траву у своєму подвір’ї. Недотримання цих вимог може призвести до масштабних пожеж, які становитимуть загрозу життю тисяч людей.

Нагадуємо, що за самовільне випалювання рослинності або її залишків передбачені штрафи на громадян - від 3060 гривень до 6120 гривень і на посадових осіб - від 15300 гривень до 21420 гривень

Порушення вимог пожежної безпеки в лісах тягне за собою накладення штрафу на громадян - від 1530 гривень до 4590 гривень і на посадових осіб - від 4590 гривень до 15300 гривень.

За знищення або пошкодження лісу внаслідок необережного поводження з вогнем, а також порушення вимог пожежної безпеки в лісах, що призвело до виникнення лісової пожежі або поширення її на значній площі, тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 4590 гривень до 15300 гривень і на посадових осіб - від 10710 гривень до 30600 гривень.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці