На території природно-заповідного фонду зафіксовано факт браконьєрства

19 травня 2021 року близько 5 години ранку працівниками Черкаського Управління Державної екологічної інспекції Центрального округу та поліцейськими водного патруля РО ВО Управління патрульної поліції в Черкаській області неподалік села Лящівка Золотоніського району (колишній –Чорнобаївський) на гарячому затримано порушника, який здійснював вилов водних живих ресурсів на деревʼяному човні за допомогою мисинових сіток.


При огляді, виявлено та вилучено рибу видів: лящ - 4 шт., карась - 180 шт., короп - 1 шт., синець – 1 шт. та чотири сітки довжиною по 50 м. з кроком вічка від 45 мм до 50 мм. Обрахована сума завданих збитків державі становить 7356 грн.


На порушника складено адміністративний протокол за статтею 91 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Порушення правил охорони та використання територій та об'єктів природно-заповідного фонду).

На місце події викликано слідчо - оперативну групу Золотоніського РВ поліції ГУНП в Черкаській області для встановлення обставин вчинення правопорушення. Риба, сітки та човен вилучені працівниками поліції.

Враховуючи завдану істотну шкоду та значну кількість виловленої риби в нерестовий період на обʼєктах природно – заповідного фонду, в обох випадках вирішується питання про порушення кримінального провадження за ознаками статті 249 КК України (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом).

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці