Екологами вкотре припинено незаконний вилов водних біоресурсів!

29 травня 2021 року близько 20 години, в ході проведення природоохоронного рейду спеціалістами Черкаського Управління Держекоінспекції Центрального округу спільно з поліцейськими водного патруля РО ВО Управління патрульної поліції в Черкаській області на території Роського іхтіологічного заказника в адміністративних межах села Тубільці Черкаського району виявлено порушника, який здійснював вилов водних живих ресурсів за допомогою гумового човна.


При огляді, виявлено та вилучено чотири ятері, якими правопорушник встигл виловити рибу видів: линок – 18 шт, щука – 2 шт, окунь – 1 шт, краснопірка – 6 шт та карась – 3 шт. Обрахована сума завданих збитків державі становить 6061 грн.


За вчинення незаконних дій по вилову риби на громадянина складено адміністративний протокол за ст. 91 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Порушення правил охорони та використання територій та об'єктів природно-заповідного фонду).


На місце події викликана слідчо-оперативна група Черкаського відділу поліції ГУНП в Черкаській області для встановлення обставин вчинення правопорушення. Незаконні знаряддя лову, риба та човен вилучені для проведення слідчих дій.

Враховуючи завдану істотну шкоду та значну кількість виловленої риби вирішується питання про порушення кримінального провадження за ознаками статті 249 КК України (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом).

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці