Припис – обовʼязкова вимога до виконання!

У серпні 2020 року Державною екологічною інспекцією Центрального округу проведено позапланову перевірку припису, виданого ТОВ «Черкаський хімічний завод «СИНТЕЗ», який здійснює діяльність у місті Черкаси по виробництву фарб, лаків та подібної продукції.

За результатами перевірки встановлено, що вимоги припису посадових осіб органів, які здійснюють державний контроль у галузі охорони навколишнього природного середовища, ТОВ «ЧХЗ «СИНТЕЗ» не виконав.

За порушення вимог природоохоронного законодавства до адміністративної відповідальності притягнуто генерального директора за ст. 188-5 КУпАП та складено протокол за адміністративне правопорушення по ст. 164 ч. 1 КУпАП, який направлено до Придніпровського районного суду міста Черкаси.

Дослідивши матеріали справи, Придніпровський районний суд міста Черкаси визнав директора ТОВ «ЧХЗ «СИНТЕЗ» винуватим у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 164 КУпАП з накладенням на нього штрафу в розмірі 17 000 грн.

Не погоджуючись, Товариство з обмеженою відповідальністю "ЧХЗ "Синтез" звернулось до Окружного адміністративного суду міста Києва з позовними вимогами щодо скасування припису, виданого Державною екологічною інспекцією Центрального округу за результатами позапланової перевірки.

Керуючись статтями 72-77, 241-246, 262, 263 Кодексу адміністративного судочинства України, Окружний адміністративний суд міста Києва відмовив у задоволенні позову ТОВ «ЧХЗ «СИНТЕЗ» та виніс рішення на користь Державної екологічної інспекції Центрального округу.

Державна екологічна інспекція Центрального округу вкотре звертає увагу суб'єктів господарювання, що припис - обов'язкова для виконання у визначені строки письмова вимога посадової особи контролюючого органу підприємцю щодо усунення порушень вимог законодавства. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці