Продовжуємо посилювати ряди Держекоінспекції Центрального округу громадськими інспекторами!!!

Громадські інспектори з охорони довкілля, контролюючи додержання природоохоронного законодавства та вжиття заходів щодо покарання правопорушників, здійснюють корисну для суспільства роботу – ведуть рішучу боротьбу за збереження рідної землі та раціональне використання природних ресурсів.

Тому, 2 червня 2021 року в приміщенні Управління екологічного нагляду (контролю) у Черкаській області Державної екологічної інспекції Центрального округу відбулося поповнення новими громадськими інспекторами з охорони довкілля та проведена нарада.


Під час наради було обговорено ряд важливих проблем Черкаської області, а саме: незаконна вирізка зелених насаджень в лісосмугах, браконьєрство на водоймах області, жорстоке поводження з тваринами, стихійні несанкціоновані сміттєзвалища, проведення операції «Нерест».


Начальником Черкаського Управління вручено посвідчення громадським інспекторам та зосереджено увагу на важливій ролі громадськості у збереженні довкілля Черкащини.


Водночас, Олександр Позняков наголосив на необхідності підвищення рівня громадського природоохоронного контролю, запровадження дієвого механізму співпраці громадських і державних інспекторів, дотримання Інструкції з оформлення матеріалів про адміністративні правопорушення, недопустимості перевищення, а також учинення інших протиправних дій при виконанні обов'язків громадського інспектора з охорони довкілля, забезпеченні профілактично-роз'яснювальної роботи серед населення.

Крім того зазначив, що проведення перевірок громадськими інспекторами здійснюється лише за направленнями, які видає Державна екологічна інспекція Центрального округу.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці