На Черкащині «звільняли» Дніпро від незаконних знарядь лову

6 червня 2021 року здійснюючи природоохоронний рейд інспектори Черкаського Управління Держекоінспекції Центрального округу спільно з поліцейськими водного патруля РО ВО Управління патрульної поліції в Черкаській області “почистили” від браконьєрських сіток акваторію Кременчуцького водосховища від села Іркліїва до села Лящівка Золотоніського району.


Інспектори були вражені нахабністю браконьєрів та кількістю незаконних знарядь лову вилучених із водойми, а це небагато не мало 48 (сорок вісім) незаконних сіток кроком вічка від 34 до 120 мм та довжиною більше 3 кілометрів. По результатам, жива риба випущена інспекторами до водойми для подальшого розвитку.

Також близько 15 години, неподалік села Вереміївка Чорнобаївського району виявлено двох громадян, одним з яких до незаконних дій залучена неповнолітня особа 14 років, та які на надувному човні займалися незаконним виловом водних живих ресурсів за допомогою 2 мисинових сіток вічком 60 на 60 мм.

При огляді човна, виявлено та вилучено мисинові сітки, якими правопорушники встигли виловити рибу видів: судак – 13 шт., плітка – 3 шт., плоскирка – 41 шт., окунь – 1 шт., чехоня – 1 шт., лящ – 4 шт. та карась – 14 шт. Обрахована сума завданих збитків навколишньому природному середовищу становить 9690 грн.


За вчинення незаконних дій по вилову риби на одного з громадян складено адміністративний протокол за ч.4 ст. 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Грубе порушення правил рибальства).

На місце події викликана слідчо-оперативна група Чорнобаївського відділення поліції Золотоніського відділу ГУНП в Черкаській області для встановлення обставин вчинення правопорушення. Незаконні знаряддя лову та човен вилучені для проведення слідчих дій. Риба передана на реалізацію до рибоприймального пункту з подальшим перерахуванням коштів до бюджету.

Враховуючи завдану істотну шкоду в період нересту вирішується питання про порушення кримінального провадження за ознаками статті 249 КК України (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом).

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці