Щодо припинення діяльності ТОВ «ЛНК»

Реагуючи на звернення громадян щодо питання розміщення твердих побутових відходів спеціалістами Управління державного екологічного нагляду (контролю) у Черкаській області Держекоінспекції Центрального округу проведено позапланову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства під час експлуатації полігону твердих побутових відходів м. Черкаси  Комунальним підприємством «Черкаська служба чистоти» Черкаської міської ради.

В ході перевірки встановлено, що на території полігону твердих побутових відходів м. Черкаси здійснює господарську діяльність ТОВ «ЛНК», яка пов’язана з виробництвом електроенергії шляхом дегазації полігону. Дозвільні документи (висновок державної екологічної експертизи, висновок з оцінки впливу на довкілля планованої діяльності) відповідно до Закону України «Про оцінку впливу на довкілля»  на збір та організований відвід біогазу у ТОВ «ЛНК» відсутні.

Здійснення вищезазначених робіт без погоджених дозвільних документів створює загрозу для навколишнього природного середовища та людей. З огляду на означене та з метою припинення порушень дотримання вимог природоохоронного законодавства, Держекоінспекцією Центрального округу подано позов до суду щодо повної заборони  (зупинення) діяльності суб’єкта господарювання до моменту отримання  висновку з оцінки впливу на довкілля. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці