Порушник добровільно сплатив збитки завдані державі

10 червня 2021 року близько 9 години ранку здійснюючи природоохоронний рейд інспектори Черкаського Управління Держекоінспекції Центрального округу спільно з поліцейськими водного патруля РО ВО Управління патрульної поліції в Черкаській області на території Ірдинського болота в с. Ірдинь помітили чоловіка на деревʼяному човні.


При огляді човна, виявлено та вилучено мисинову сітку та рибу видів: лин - 19 шт. та карась - 13 шт. Обрахована сума завданих збитків державі становить 2482 грн.


За вчинення незаконних дій по вилову риби на порушника складено адміністративний протокол за ч.4 ст. 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Грубе порушення правил рибальства).

На місце події викликана слідчо-оперативна група Черкаського відділу поліції ГУНП в Черкаській області для встановлення обставин вчинення правопорушення. Незаконні знаряддя лову, човен, транспортний засіб та риба вилучені для проведення слідчих дій.

Крім того, працівниками проведено інформаційно-розʼяснювальну бесіду з порушником, в ході якої останній свою провину визнав і як результат, цього ж дня сплатив суму завданих державі збитків.

Державна екологічна інспекція Центрального округу вкотре попереджає та нагадує, що всі факти браконьєрства фіксуються та направляються до правоохоронних органів з метою встановлення та притягнення до відповідальності усіх без винятку винних осіб.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці