За матеріалами Державної екологічної інспекції Центрального округу особі повідомлено про підозру за фактом забруднення та псування земель відходами

Відповідно до постанови слідчого про залучення спеціаліста державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Центрального округу проведено обстеження території колишнього ВАТ «Городищенський  цукрорафінадний завод» за адресою: м. Городище, вул. Індустріальна.

В результаті обстеження виявлено розміщення невідомої суміші сірого кольору на шести окремих земельних ділянках.


На місці проведено відбір проб ґрунтів для визначення показників складу та властивостей та здійснено заміри земельних ділянок.

Згідно з Методикою визначення розміру шкоди, зумовленої забрудненням і засміченням земельних ресурсів через порушення природоохоронного законодавства, проведено розрахунок шкоди від засмічення та забруднення земель на загальну суму 24412036,6 грн.

Відповідно до інформації, розміщеної на офіційному вебсайті Черкаської обласної прокуратури, за процесуального керівництва Смілянської окружної прокуратури повідомлено про підозру особі за фактом забруднення та псування земель відходами, що спричинили інші тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 239 КК України).

Наголошуємо на обов’язковому дотриманні вимог щодо поводження з відходами для уникнення в подальшому аналогічних випадків.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці