На Полтавщині з водойм Кременчуцького водосховища вилучено понад 600 метрів заборонених знарядь лову та близько 300 кілограмів риби.

На виконання наказу №06-27/438 від 02.06.2021р. Державної екологічної інспекції Центрального округу «Про проведення заходів державного нагляду (контролю) за використанням водних біоресурсів, рослинного і тваринного світу», в ході проведення спільних рейдових заходів інспекторами Державної екологічної інспекції Центрального округу разом з працівниками водної авіації та поліції на воді 14 червня 2021 року поблизу сіл Святилівка та Шушвалівка Кременчуцького (Глобинського) району в межах території ландшафтного заказника «Сулинський» було виявлено та вилучено  з водосховища незаконні знаряддя лову (сітки месинові),  загальною довжиною понад 600 метрів з розміром вічка 110-120 мм.,  водночас  з сіток звільнено близько  300 кілограмів риби яку було повернуто в  природнє середовище.

Про даний факт складені відповідні документи. Незаконні знаряддя лову, будуть передані відповідним службам з метою подальшої їх утилізації.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці