Підведено підсумки операції «Нерест»

У період нересту риби в 2021 році працівниками Державної екологічної інспекції Центрального округу постійно здійснювалися рейдові заходи, під час яких Кременчуцьке водосховище та прилеглі води звільнялися від браконьєрських знарядь лову (сіток) задля того, щоб водні живі ресурси мали змогу зайти до нерестовищ на нерест.

Так, інформуємо про підсумки та пророблену роботу працівниками Державної екологічної інспекції Центрального округу:

☑здійснено 194 рейди

☑виявлено 723 порушення

☑вилучено 2030,45 кг водних біоресурсів

☑вилучено 772 заборонених знарядь лову

☑завдяки роботі державних інспекторів розраховано матеріальної шкоди на загальну суму 4822,635 грн.

*  30 справ було складено та направлено до судів для притягнення порушників до адміністративної відповідальності.

Риба, яка була вилучена, передавалася на подальшу реалізацію до рибоприймального пункту з подальшим перерахуванням до державного бюджету.

Також повідомляємо, що 17 червня 2021 року, Черкаським Управлінням Державної екологічної інспекції Центрального округу спільно з представником головного управління ДПС в Черкаській області та громадськими організаціями проведено утилізацію тисячі рибальських сіток та 50 ятерів, які були вилучені з водойм Черкащини протягом  останніх півтора року. Загальна протяжність вилучених знарядь лову склала 70 кілометрів — це як відстань від Черкас до Шполи, або ж як шлях туди й назад від обласного центру до Золотоноші. Всі сітки — від декількох метрів та до ста в довжину.


Крім того, окремо, хочемо висловити подяку поліцейським водного патруля РО ВО Управління патрульної поліції в Черкаській області за постійну допомогу та співпрацю в боротьбі з браконьєрством.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці