Керівником Золотоніського водоканалу систематично здійснюється перешкоджання у здійсненні перевірок

На виконання «Плану здійснення заходів державного нагляду (контролю) Державної екологічної інспекції України на 2021 рік» затвердженого наказом Державної екологічної інспекції України від 27.11.2020 № 454 з метою проведення планової перевірки, 20.05.2021 року Державною екологічною інспекцією Центрального округу здійснено виїзд до КП «МІСЬКИЙ ВОДОКАНАЛ» Золотоніської міської ради.

Проте, у зв’язку з недопущенням до проведення перевірки об’єктів, які знаходяться у використанні (управлінні, обслуговуванні) КП «МІСЬКИЙ ВОДОКАНАЛ» (зокрема, на очисні споруди, місце видалення відходів (сміттєзвалище)) даний захід державного нагляду (контролю) не проведено.

На керівника КП «МІСЬКИЙ ВОДОКАНАЛ» складено адміністративний протокол за ст. 188-5 КУпАП (перешкоджання виконання посадовими особами Державної екологічної інспекції Центрального округу державного контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища).

Матеріали по КП «Міський водоканал» скеровані до правоохоронних органів для вжиття заходів реагування.

Довідково: КП «МІСЬКИЙ ВОДОКАНАЛ» з 2019 року не допускає інспекторів до проведення перевірки та продовжує входити до переліку «ТОП-100» забруднювачів Черкаської області, які скидають в природні водні об’єкти зворотні (стічні) води без очистки або після очисних споруд і якість яких не відповідає встановленим гранично допустимим скидам.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці