Повідомлення про корупцію

 

Корупція залишається широко розповсюдженим явищем в Україні і є перешкодою для її демократичного та економічного розвитку.

З метою унеможливлення корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень з боку працівників Державної екологічної інспекції Центрального округу в установі створено умови для належного повідомлення про випадки корупції, а також механізми ефективного розгляду таких повідомлень.

Інформацію про факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень викривачі можуть подавати до Держекоінспекції Центрального округу, надіславши письмове звернення на адресу:  вул. Коцюбинського, буд. 6, м. Полтава, 36039.

Крім того, відповідне звернення можливо надіслати на офіційну електронну пошту Інспекції: centr@dei.gov.ua або зателефонувати за номером: +38 (0532) 56-93-18.

Повідомлення про корупцію також може бути подано через захищені канали зв'язку Державної екологічної інспекції Центрального округу - спеціальну адресу електронної пошти: antikor­­_dei@i.ua або зателефонувавши за  номером: +38 (0532) 50-01-00.

Повідомлення викривачів, можуть бути як анонімними, так і з зазначенням авторства.

Письмові повідомлення підлягають розгляду за наявності таких реквізитів: прізвища, ім’я, по батькові особи, яка ймовірно вчинила правопорушення, її посада в Державній екологічній  інспекції Центрального округу; тексту повідомлення, що містить інформацію про факти вчинення корупційного або пов’язаного з корупцією правопорушення, іншого порушення Закону України «Про запобігання корупції», яка може бути перевірена; прізвища, ім’я, по батькові, адреси та підпису особи, яка надіслала повідомлення (автор повідомлення).

Строки та порядок перевірки повідомлення із зазначенням авторства  такі:

o      якщо повідомлення не належить до компетенції органу, до якого воно надійшло – заявника повідомляють про це у 3-денний строк із роз’ясненням щодо компетенції органів або юридичних осіб, уповноважених на проведення перевірки або розслідування відповідної інформації;

o      якщо повідомлення надійшло до органу, до компетенції якого належить його розгляд, то попередня перевірка проводиться протягом 10 робочих днів з отримання.

За результатами перевірки може бути призначене внутрішнє розслідування тривалістю 30 днів (може бути подовжено до 45 днів), матеріали передані до органів, які проводять досудове розслідування, або ж провадження може бути закрите.

Анонімне повідомлення викривача розглядають якщо наведена у ньому інформація стосується конкретної особи чи містить фактичні дані, які можуть бути перевірені.

Строки та порядок перевірки такі:

·        протягом 15 днів (може бути продовжено до 30 днів) з отримання повідомлення.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці