Щодо перевірки ПРАТ «ПОЕЗ-КЕРНЕЛ ГРУП»

Інспекцією раніше повідомлялося про проведену з 28 травня по 10 червня 2021 року позапланову перевірку ПРИВАТНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «ПОЛТАВСЬКИЙ ОЛІЙНОЕКСТРАКЦІЙНИЙ ЗАВОД – КЕРНЕЛ ГРУП» (ПРАТ «ПОЕЗ-КЕРНЕЛ ГРУП»). Підставою для проведення перевірки стало колективне звернення мешканців м. Полтава стосовно порушень природоохоронного законодавства України з оцінки впливу на довкілля та охорони атмосферного повітря ПРАТ «ПОЕЗ-КЕРНЕЛ ГРУП».

Під час перевірки встановлено, що підприємством допущено провадження діяльності з недотриманням умов, встановлених висновком з оцінки впливу на довкілля планованої діяльності, в частині цілодобової заборони на проведення робіт, що супроводжуються шумом у святкові та неробочі дні.

На відповідальну особу підприємства складено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 2 ст. 91-5 КУпАП, який направлено до Київського районного суду м. Полтави для розгляду і прийняття відповідного рішення.

09.07.2021 Київським районним судом м. Полтави винесено постанову, якою провадження у справі про адміністративне правопорушення закрито у зв’язку з відсутністю складу адміністративного правопорушення. На думку суду обставини, викладені в протоколі про адміністративне правопорушення, нібито не підтверджені належними доказами по справі, зокрема інспекторами не надано жодного доказу, який би підтверджував проведення сертифікованим та повіреним засобом вимірювання рівнів шуму.

Однак висновком з оцінки впливу на довкілля встановлено заборону на проведення всіх робіт, що супроводжуються шумом, у святкові та неробочі дні, жодних кількісних показників допустимого шумового навантаження висновок не встановлює.

Зауважуємо, що Кодекс України про адміністративні правопорушення не передбачає права Інспекції на оскарження прийнятих судом рішень в даній категорії справ.

   

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці