Промислові рибалки «забули» внести до журналу обліку свіжовиловлену рибу, внаслідок чого завдана шкода склала на суму близько 2 млн. грн.! Наразі ними займається поліція!

30.07.2021 року працівниками Черкаського Управління Державної екологічної інспекції Центрального округу спільно з поліцейськими роти з обслуговування водних об’єктів Управління патрульної поліції в Черкаській області здійснено черговий рейд по виявленню незаконного вилову водних живих біоресурсів.

Так, під час патрулювання території Кременчуцького водосховища поблизу села Боровиця Чигиринського району інспектори помітили, як з території однієї з місцевих риббригад виїхав автомобіль марки Mercedes-Benz Sprinter, в якому при візуальному огляді виявлено свіжовиловлену рибу вагою до однієї тони.


Під час перевірки документів, встановлено факт, що промисловими рибалками до журналу обліку вилучення водних біоресурсів внесено завідомо неправдиві дані, а саме: кількість вилученої риби становила 347 кг, що в значній кількості відрізнялась від фактичної, яку перевозили на вантажному автомобілі.


По даному факту, на порушника складено адміністративний протокол за ч.3 ст.85 КУпАП (Порушення правил рибальства). На даний час матеріали готуються для направлення до органів рибоохорони для проведення розрахунку збитків завданих рибному господарству відповідно до затвердженої Методики розрахунку збитків, заподіяних рибному господарству, внаслідок порушень правил рибальства та охорони водних живих ресурсів.


Під час попереднього підрахунку завдана шкода склала близько 2 млн. грн. Виявлена риба видів судак, плітка, сом, окунь.


Крім того, поліцейськими зафіксовано факт крадіжки державного майна з промислу. На місце події викликано слідчо-оперативну групу Чигиринського відділу поліції ГУНП в Черкаській області, з метою встановлення обставин правопорушення.

Враховуючи завдану істотну шкоду та значну кількість виловленої риби, слідчим внесено відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато розслідування.

В подальшому риба передається на реалізацію до рибоприймального пункту з подальшим перерахуванням коштів до бюджету.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці