ДО УВАГИ ГРОМАДЯН: ДЕРЖАВНИЙ РИНКОВИЙ НАГЛЯД

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 28.12.2016 № 1069 Державна екологічна інспекція Центрального округу є органом ринкового нагляду за дотриманням Технічного регламенту автомобільних бензинів, дизельного, суднових та котельних палив.

Технічний регламент, розроблений з урахуванням Директив 98/70/ЄС та 2005/22/ЄС, передбачає вимоги до обігу палива на ринку, його якості та безпеки, та застосування процедури оцінки відповідності.

Планові заходи державного ринкового нагляду здійснюються згідно із секторальними планами ринкового нагляду та проводяться у розповсюджувачів цієї продукції.

Позапланові - у розповсюджувачів та виробників продукції за умов:

звернень споживачів відповідної продукції, органів виконавчої влади, правоохоронних органів, громадських організацій споживачів тощо, у яких є інформування про розповсюдження продукції, що шкодить суспільним інтересам чи  може завдати такої шкоди, та може бути встановлений розповсюджувач, у якого було придбано таку продукцію;

у разі якщо під час перевірки виробника він доведе, що не вводив в обіг небезпечну продукцію, що не відповідає встановленим вимогам.

Відбір та експертиза (випробування) зразків продукції проводиться, якщо є підстави вважати продукцію небезпечною, або такою, що становить ризик або не відповідає встановленим вимогам.

За результатами державного ринкового нагляду посадові особи можуть прийняти рішення про вжиття обмежувальних заходів: приведення продукції до відповідності із встановленими вимогами, тимчасової або повної заборони надання продукції на ринку; вилучення або відкликання продукції з обігу.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці