На території природно-заповідного фонду зафіксовано два випадки браконьєрства

30.09.2021 року під час проведення природоохоронного рейду на території ландшафтного заказника «Сулинський», працівниками Черкаського Управління Держекоінспекції  Центрального округу спільно з  поліцейськими водного патруля Управління патрульної поліції в Черкаській та Полтавській області виявлено факти браконьєрства.


Так, поблизу села Вереміївка Черкаської області виявлено риболовецький човен Ладога, в якому знаходилася свіжовиловлена риба синець, яка на даний час  заборонена для вилову.


За вилов водних біоресурсів з порушенням, на порушника складено протокол за ч.3 ст. 85 КУпАП України, а матеріали готуються для направлення до органів рибоохорони для проведення розрахунку збитків завданих рибному господарству відповідно до затвердженої Методики розрахунку збитків, заподіяних рибному господарству, внаслідок порушень правил рибальства та охорони водних живих ресурсів. Під час попереднього підрахунку завдана шкода склала близько 30 тис.грн.


Крім того, цього ж дня на території ландшафтного заказника «Сулинський» було виявлено черговий факт промислового лову.

В ході огляду судна, виявлено рибу видів судак – 72 кг., густера – 18 кг., плітка – 44 кг., карась – 67 кг., короп – 8 кг., лящ – 109 кг та синець – 10 кг. Загальна вага 328 кг.


За порушення на території природно-заповідного фонду на порушника складено адміністративний протокол за статтею 91 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Обрахована сума збитків завданих рибному господарству становить 206,743 тис.грн.

На місце події викликано слідчо-оперативну групу Чорнобаївського відділу поліції ГУНП в Черкаській області, з метою встановлення обставин вчинення правопорушення. Заборонені знаряддя лову та рибу вилучено.

Риба передана на реалізацію до рибоприймального пункту з подальшим перерахуванням коштів до бюджету.

Враховуючи завдану істотну шкоду в період нересту вирішується питання про порушення кримінального провадження за ознаками статті 249 КК України (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом).

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці