На території Кременчуцького водосховища виявлено порушення по незаконному вилову водних живих ресурсів

09 жовтня 2021 року близько 3 години ночі працівниками Черкаського Управління Держекоінспекції  Центрального округу спільно з  поліцейськими водного патруля Управління патрульної поліції в Черкаській області відпрацьовуючи акваторію річки Дніпро, в адміністративних межах міста Канів, виявлено порушника, який з гумового човна займався незаконним виловом риби.

Під час огляду виявлено заборонене знаряддя лову – мисинові сітки та свіжовиловлену рибу видів: судак – 26 шт., карась – 1 шт. та чехонь – 1 шт.


На місце події викликано слідчо-оперативну групу Канівського РВ поліції ГУНП в Черкаській області для встановлення обставин вчинення правопорушення. Заборонене знаряддя лову, човен та рибу вилучено.

Обрахована сума збитків завданих рибному господарству становить близько 13 413 гривень.

Враховуючи завдану істотну шкоду та значну кількість виловленої риби в нерестовий період на обʼєктах природно – заповідного фонду, в обох випадках вирішується питання про порушення кримінального провадження за ознаками статті 249 КК України (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом).

 

Крім того, цього ж дня, працівниками Черкаського Управління Держекоінспекції  Центрального округу спільно з  ГО «Річковий дозор», Управлінням авіації та поліції на воді міста Київ та поліцейськими водного патруля Управління патрульної поліції в Полтавській області здійснено природоохоронний рейд на території Кременчуцького водосховища поблизу села Власівка Полтавської області.

В ході відпрацювання, було виявлено та вилучено 31 мисинову сітку, загальною довжиною 1550 м., загальна вага вилученої риби становить 1171 кг.


Риба передана на реалізацію до рибоприймального пункту з подальшим перерахуванням коштів до бюджету.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці