РЕЗУЛЬТАТИ ПЛАНОВОЇ ПЕРЕВІРКИ ДЕРЖАВНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ЖОВТНЕВИЙ СПИРТОВИЙ ЗАВОД»

На Полтавщині здійснює свою діяльність Державне підприємство «Жовтневий спиртовий завод».

Відповідно до Плану здійснення заходів державного нагляду (контролю) Державної екологічної інспекції України на 2021 рік проведено планову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства ДП «Жовтневий спиртовий завод», за результатами якої складено акт та винесено обов’язковий до виконання припис. Проведено і позаплановий захід контролю виконання припису по усуненню виявлених порушень природоохоронного законодавства.

Під час перевірки встановлено:

факт експлуатації стаціонарних джерел викиду за відсутності дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами;

здійснення забору поверхневої та підземної води без дозволу на спеціальне водокористування .

За порушення вимог природоохоронного законодавства відповідальних осіб підприємства притягнуто до адміністративної відповідальності за статтями 48, 52, 60, 61 ч.2, 78 ч.1, 82-1, 188-5 Кодексу України про адміністративні правопорушення, сума штрафів 2 193 грн., яку добровільно сплачено.

Розраховано збитки, заподіяні державі внаслідок порушення законодавства про охорону атмосферного повітря, та пред’явлено претензію на суму 5 320,145 тис. грн.

Також пред’явлено дві претензії за забір води без дозволу на спеціальне водокористування (поверхневі води та підземні прісні води) на суму 13,318 тис.грн. та 35,014 тис. грн. відповідно, які сплачені до бюджету держави. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці