Триває позапланова перевірка на Пирятинських госпрозрахункових очисних спорудах

На виконання Доручення Прем’єр-Міністра України  та Доручення Державної екологічної інспекції України, тривають перевірки підприємств, що здійснюють водокористування та увійшли до переліку підприємств-забруднювачів  водних об’єктів України.

Так, 25 жовтня 2021 року перший заступник начальника Державної екологічної інспекції Центрального округу Сергій Поліщук особисто проконтролював хід позапланової перевірки, яка триває на Пирятинських госпрозрахункових очисних спорудах.


Начальником відділу інструментально-лабораторного контролю в присутності представників даного підприємства на р. Удай відібрано проби вище 500 м. та нижче 500 м. скиду з очисних споруд та проведено вимірювання розчиненого кисню у воді та температури.


Під час заходу контролю на Пирятинських госпрозрахункових очисних спорудах інспектори, зокрема, встановлять, чи здійснюється достатня очистка зворотних стічних вод, які скидаються у річку Удай.


Загалом,  Інспекцією буде перевірено 24 суб’єкта господарювання, а саме на території Полтавської області – 10 та Черкаської області – 14 підприємств,  які здійснюють скид до водних об’єктів з перевищенням встановлених нормативів ГДС.

За результатами проведених перевірок, у разі виявлення порушень, здійснюватиметься розрахунок розміру збитків завданих водним об’єктам, для добровільної сплати завданої шкоди виставлятимуться  претензії відповідним суб’єктам господарювання, а також будуть надіслані вимоги до органів місцевого самоврядування, щодо розроблення програм по будівництву нових або реконструкції  існуючих очисних споруд з метою покращення якості їх роботи та збереження навколишнього природного середовища. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці