Виявлено факт порушення одним із рибоприймальних пунктів Черкащини

26 жовтня 2021 року під час проведення позапланової перевірки  на території одного з рибоприймальних пунктів у селі Рацево, працівниками Управління державного екологічного нагляду (контролю) у Черкаській області Держекоінспекції  Центрального округу спільно з  поліцейськими водного патруля Управління патрульної поліції в Черкаській області виявлено порушення здійснення промислового рибальства користувачами водних живих ресурсів.


В ході перевірки встановлено факт вилову судака непромислового розміру в кількості 91 шт., а також свіжовиловлена риба, яка на даний час  заборонена для вилову на території Кременчуцького водосховища у звʼязку з закінченням ліміту вилову для промислових рибалок, а саме: чехонь – 9 шт. та  синець – 293 шт.


За вилов водних біоресурсів з порушенням на порушників складено шість протоколів за ч.3 ст. 85 КУпАП (Порушення правил рибальства), а матеріали готуються для направлення до органів рибоохорони для проведення розрахунку збитків, завданих рибному господарству відповідно до затвердженої Методики розрахунку збитків, заподіяних рибному господарству внаслідок порушень правил рибальства та охорони водних живих ресурсів. Під час попереднього підрахунку завдана шкода склала близько 625 тис.грн.


На місце події викликано слідчо-оперативну групу Чигиринського відділу поліції ГУНП в Черкаській області, з метою встановлення обставин правопорушення. Крім того, працівниками поліції вилучено свіжовиловлену рибу, автомобіль та документацію на право лову.


Враховуючи завдану істотну шкоду, завдану водним живим ресурсам, вирішується питання про порушення кримінального провадження за ознаками статті 249 КК України (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом).

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці