ТОВ «БОГДАН - ЛОГІСТИК» ПОРУШИЛО ПРАВИЛА ЗБЕРІГАННЯ НЕБЕЗПЕЧНИХ ВІДХОДІВ

На підставі погодження Державної екологічної інспекції України 27 вересня 2021 року здійснено виїзд для проведення перевірки фактів, викладених у зверненні громадянина, щодо засмічення землі невідомими відходами на території Товариства з обмеженою відповідальністю «Богдан – Логістик», розміщеного у місті Черкаси. Основний вид діяльності суб’єкта господарювання –допоміжна діяльність у сфері автомобільного транспорту.

Але представники ТОВ «Богдан - Логістик» не допустили спеціалістів Державної екологічної інспекції Центрального округу на територію підприємства. По даному факту складено акт та протокол про адміністративне правопорушення за статтею 188-5 Кодексу України про адміністративні правопорушення (невиконання законних розпоряджень посадових осіб органів, які здійснюють контроль у галузі охорони навколишнього природного середовища).

Для вирішення питання по суті інспекція звернулась до Черкаського районного управління поліції ГУНП в Черкаській області із заявою про вчинення злочину в сфері охорони земельних ресурсів. За ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 239 Кримінального кодексу України, порушено кримінальне провадження за № 12021250310002685 Єдиного реєстру досудових розслідувань.

В ході досудового розслідування спеціалісти інспекції взяли участь в проведенні огляду місця події, відібрали проби землі та виконали лабораторні дослідження відібраних проб грунтів, за результатами яких проведені розрахунки розміру шкоди від забруднення та засмічення земельних ділянок на території ТОВ «Богдан – Логістик». Обрахована загальна сума збитків за засмічення та забруднення земельних ресурсів складає 25 мільйонів 316 тисяч 890 гривень Усі матеріали передані слідчим органам для відповідного реагування.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці