На території Канівської ГЕС виявлено рибалок-порушників!!!

Відпрацьовуючи акваторію річки Дніпро неподалік Канівської ГЕС, працівниками Черкаського Управління Держекоінспекції Центрального округу спільно з водним патрулем Управління патрульної поліції в Черкаській області 06 лютого 2022 року близько 4 години ранку виявлено двох громадян, які здійснювали незаконний вилов водних живих ресурсів.


Так, під час огляду човна виявлено незаконні знаряддя лову, а саме «павук», яким порушники встигли виловити рибу видів: судак – 32 шт., плоскирка – 16 шт. та лящ – 4 шт.


За вчинення незаконних дій по вилову риби, складено адміністративний протокол за ч.4 ст. 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Грубе порушення правил рибальства).


Обрахована сума збитків завданих рибному господарству становить 146,404 тис.грн.

На місце події викликано слідчо-оперативну групу Канівського РВ поліції ГУНП в Черкаській області для встановлення обставин вчинення правопорушення. Човен, мотор та рибу вилучено.

Наголошуємо, що відповідно до Наказу «Про затвердження Правил любительського і спортивного рибальства» зазначено, що на відстані 5 км нижче від греблі Канівської ГЕС до створу пристані «Тарасова Гора» встановлена заборона ловлі риби, добування водних тварин протягом усього року!!!

Тому, Державна екологічна інспекція Центрального округу вкотре закликає дотримуватися та не порушувати правила рибальства.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці