На території парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення «Козачанський» виявлено факт незаконної порубки

В ході проведення державного нагляду (контролю) за додержанням вимог природоохоронного законодавства, зокрема законодавства про додержання режиму територій та об’єктів природно-заповідного фонду – парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення «Козачанський»       с. Козацьке Звенигородського району, працівниками Управління державного екологічного нагляду (контролю) у Черкаській області Державної екологічної інспекції Центрального округу виявлено факт незаконної порубки 137-ми дерев породи ясен, акація, липа, клен, яблуня, берест, горобина, що є порушенням статті 9-1 Закону України «Про природно-заповідний фонд України».


Розрахунок розміру завданої державі шкоди внаслідок незаконної порубки становить 682 тис. 837 грн.

Оскільки осіб, що скоїли правопорушення на момент виявлення вищезазначеного факту встановити не вдалося, тому, матеріали даного правопорушення направлено до ГУНП в Черкаській області, Черкаської обласної прокуратури, СБУ в Черкаській області для проведення оперативно-розшукових та слідчих дій з метою виявлення та притягнення до відповідальності осіб, винних у скоєнні правопорушення.


Слідчим відділом Звенигородського відділу поліції ГУНП в Черкаській області повідомлено, про проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 239 КК України.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці