За самовільне користування надрами, підприємству доведеться сплатити збитки

Державною екологічною інспекцією Центрального округу проведено планову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства                                                       ТОВ «БОГОДУХІВКА».

За результатами перевірки встановлено, що за відсутності документів, що посвідчують право власності (користування) земельними ділянками  під свердловинами, розташованих в межах с. Богодухівка, товариство  здійснює користування ділянкою надр та забір води із свердловин без наявності спеціального дозволу на користування надрами (підземні води), що є порушенням статей 16, 19, 21, 23, 65 Кодексу України «Про надра».

В зв’язку з виявленим порушенням, Інспекцією з урахуванням норм передбачених Методикою, розраховано шкоду заподіяну державі внаслідок самовільного користування надрами (підземні води) на суму 439 671 грн., яку направлено на адресу товариства для добровільного відшкодування.

Крім того, директора притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 47 КУпАП (Порушення права державної власності на надра) у вигляді штрафу та надано припис на усунення виявлених порушень.

В разі відмови від добровільної сплати збитків, заподіяних державі, Інспекція буде змушена звернутися до Господарського суду Черкаської області для примусового стягнення вищевказаної суми.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці