ЩОДО ПОПЕРЕДЖЕННЯ СПАЛЮВАННЯ СУХОЇ РОСЛИННОСТІ

У весняний період особливо актуальним є питання запобігання та протидії пожежам лісів, торфовищ та сільгоспугідь. Незважаючи на доволі прохолодну погоду, спостерігаються непоодинокі випадки спалювання сухої рослинності.

Такі дії у військовий час можуть бути прирівняні до диверсійної роботи, що спрямована на обмеження огляду місцевості бійцями Збройних сил України та територіальної оборони.

Окрім цього спалювання сухої рослинності суттєво обмежує можливості пожежно - рятувальних служб оперативно реагувати на випадки можливих пожеж та руйнувань, спричиняє значні витрати паливно - мастильних матеріалів.

Особи, винні у виникненні пожеж у екосистемах, будуть притягатись до адміністративної відповідальності відповідно до чинного законодавства.

Вимагаємо утриматись від самовільного спалювання сухої рослинності. У випадку виявлення осіб, які здійснюють самовільне випалювання рослинності або її залишків, негайно повідомляти працівників Державної служби України з надзвичайних ситуацій (тел. 101, 112), поліції (тел. 102), залучати добровольців, що здійснюють патрулювання населених пунктів.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці