ЗА ПІДПАЛ ОЧЕРЕТУ ДО ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ ПРИТЯГНУТО ЖІНКУ

19 березня в селі Золотоношка Золотоніського району Черкаської області місцева жителька палила сухий бур’ян у себе на городі, що спричинило загоряння очерету на досить великій площі. Місцеві жителі, поліція та рятувальники зреагували вчасно, пожежу ліквідовано.

Працівники Державної екологічної інспекції Центрального округу склали адмінпротокол за статтею 77-1  Кодексу України про адміністративні правопорушення за самовільне випалювання рослинності або її залишків. Порушниці доведеться сплати штраф у розмірі 3 400 гривень, та шкоду, що заподіяна природі, яка наразі обраховується.

Повторно попереджаємо, що такі дії у військовий час можуть бути прирівняні до диверсійної роботи, що спрямована на обмеження огляду місцевості бійцями Збройних сил України та територіальної оборони.

Вимагаємо утриматись від самовільного спалювання сухої рослинності. У випадку виявлення осіб, які здійснюють самовільне випалювання рослинності або її залишків, негайно повідомляти працівників Державної служби України з надзвичайних ситуацій (тел. 101, 112), поліції (тел. 102), залучати добровольців, що здійснюють патрулювання населених пунктів.





ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці