За випалювання сухої рослинності притягнуто до відповідальності приватну особу

26 березня на території Лубенського району Полтавської області інспектором Державної екологічної інспекції Центрального округу спільно з представниками Територіальної оборони виявлено факт випалювання рослинних залишків. Гасіння пожежі здійснено силами ТрО.

На правопорушника складено протокол за статтею 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (самовільне випалювання рослинності або її залишків). Порушнику доведеться сплати штраф у розмірі 5100 гривень, та шкоду, що заподіяна природі, яка наразі обраховується.

Повідомляємо, що до Кримінального кодексу України внесені зміни. До статті “Диверсія”, окрім існуючих злочинів, додано навмисні підпали сухостою. Це пов'язано з тим, що під час воєнного стану витрачаються додаткові сили, засоби та кошти для боротьби із загоряннями. Пожежні дружини, лісова охорона, інші сили та засоби залучають для ліквідації таких пожеж.

У зв'язку з посушливою погодою та сильними поривами вітру радимо утриматися від такої діяльності. У випадку виявлення осіб, які здійснюють самовільне випалювання рослинності або її залишків, негайно повідомляйте працівників Державної служби України з надзвичайних ситуацій (тел. 101), поліції (тел. 102), залучайте добровольців, що здійснюють патрулювання населених пунктів.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці