Мешканець Кременчуцького району «наловив» збитків більше ніж 1 мільйон 700 тисяч гривень

На виконання розпорядження начальника  Полтавської обласної військової адміністрації  Дмитра Луніна, відповідно до затвердженого «Плану заходів Державного екологічного нагляду (контролю) у сфері охорони, використанні і відтворення водних біоресурсів  в період нересту у 2022 році на території Полтавської області», інспектори Державної екологічної інспекції Центрального округу спільно із працівниками Національної поліції проводять заходи з  попередження та виявлення фактів порушення природоохоронного законодавства в період нересту.

28 квітня працівники інспекції спільно із працівниками Кременчуцького РУП в адміністративних межах села Максимівка Кременчуцького району виявили місцевого мешканця, який, грубо порушуючи правила рибальства, ловив рибу в брід на Кременчуцькому водосховищі забороненими  мисиновими сітками. 

Своїми умисними діями громадянин  грубо порушив  статтю 3.15 «Правил любительського та спортивного рибальства». На порушника складено протокол за статтею 85 частина 4 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Обрахований розмір шкоди, завданий водним живим ресурсам держави, становить один мільйон сімсот чотирнадцять тисяч сто сорок чотири гривні. Відповідно до статті 249 Кримінального кодексу України в його діях вбачаються ознаки кримінального правопорушення: незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом, якщо воно заподіяло істотну шкоду.

За такі дії передбачене покарання  у вигляді штрафу від 1700 до 51000 гривень або обмеження волі на строк до трьох років.

Державна екологічна інспекція Центрального округу вкотре закликає громадян шанувати та оберігати навколишнє природне середовище нашого краю, дотримуватись вимог чинного  природоохоронного законодавства. 


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці