На річці Сула в межах НПП « Нижньосульський» затримали місцевого жителя за браконьєрство

05 травня працівники Управління державного екологічного нагляду (контролю) у Полтавській області Центрального округу спільно з працівниками сектору поліцейської діяльності на воді Кременчуцького РУП, працівниками Національного природного парку «Нижньосульський» та Добровольчим формуванням Лубенської територіальної громади, близько 21-00 в затоці річки Сула в адміністративних межах села Мирони Оболонської ТГ Кременчуцького району Полтавської області, на території НПП « Нижньосульський», виявили правопорушника, який займався незаконним виловом риби з дерев’яного човна забороненими знаряддями лову - мисиновими (капроновими) сітками.

В результаті вилову  риби виду лящ та карась сріблястий спричинено матеріальну шкоду державі на суму десять тисяч чотириста тринадцять гривень. 

Своїми умисними діями громадянин  грубо порушив  ст. 3.15 « Правил любительського та спортивного рибальства». Складено протокол про адміністративне правопорушення за частиною 4 статті 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

 Відповідно до ст. 249 КК України в таких діях вбачаються ознаки кримінального правопорушення, окрім відшкодування завданих збитків передбачене покарання: -  у вигляді штрафу від 1700 до 51000 грн або обмеженням волі на строк до трьох років .

Державна екологічна інспекція Центрального округу вкотре закликає громадян шанувати та оберігати навколишнє природне середовище нашого краю, дотримуватись вимог чинного  природоохоронного законодавства. 


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці