ДО ВСЕСВІТНЬОГО ДНЯ ОХОРОНИ НАВКОЛИШНЬОГО СЕРЕДОВИЩА

   Всесвітній день охорони навколишнього природного середовища щорічно відмічається 5 червня, адже саме 5 червня 1972 року у Стокґольмі, на конференції ООН з довкілля, делегації Японії та Сенегалу запропонували щорічно відзначати цей день, щоб привернути увагу людства до проблем використання природних ресурсів планети.

Традиційно в цей день проводились природоохоронні акції – висаджування дерев, квітників, прибирання територій. Та запровадження воєнного стану в країні вносить свої корективи! Проте, кожен з нас, навіть за такої складної ситуації може внести свій вклад в збереження довкілля – сортування відходів, економія ресурсів, відмова від поліетилену, надання переваги громадському транспорту – такі маленькі кроки здатні зберегти чарівну природу та покращити стан довкілля рідного краю.

3 червня, напередодні Всесвітнього дня охорони навколишнього природного середовища, Департамент екології та природних ресурсів Полтавської обласної військової адміністрації та Державна екологічна інспекція Центрального округу провели спільну нараду, на якій обговорили проблемні питання збереження довкілля Полтавщини, шукали шляхи поліпшення ситуації, особливо у військовий час.


Працівники Держекоінспекції поінформували про здійснення заходів боротьби з незаконним виловом риби в період весняно-літньої заборони, факти забруднення / засмічення території області. Вирішено в найближчий час здійснити спільні рейдові заходи щодо виявлення фактів порушення природоохоронного законодавства із залученням спеціалістів Департаменту. 


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці