І знову браконьєрство на Кам'янському водосховищі

19.07.2022 під час здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони, використанні і відтворення водних біоресурсів державним інспектором спільно з працівниками сектору поліцейської діяльності на воді Кременчуцького районного управління поліції, на р. Дніпро Кам’янського водосховища, біля острова «Зелений», в адміністративних межах м. Кременчук, Полтавської області, виявлено правопорушника, який в супереч діючому законодавству здійснював незаконний вилов риби.


Ним виявився мешканець м. Кременчук 1979 року народження, який на гумовому човні за допомогою заборонених сітко-снастевих засобів лову (трьох сіток мисинових) здійснював вилов водних живих ресурсів.


Своїми умисними діями грубо порушив п. 3.15 Правил любительського та спортивного рибальства, затверджених наказом Державного комітету рибного господарства України 15.02.99 N 19, зареєстрованим Міністерством юстиції України 28.04.1999 за N 269/3562.


На правопорушника, складено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Оскільки в його діях вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ст. 249 Кримінального кодексу України. Державною екологічною інспекцією Центрального округу (далі - Інспекція), матеріали по даному правопорушнику направлені до правоохоронних органів для притягнення винної особи до відповідальності

У правопорушника вилучено: жива риба, заборонені знаряддя лову (сітки) та гумовий човен з двома алюмінієвими веслами.

Розмір завданої державі шкоди становить 243 253 грн. (двісті сорок три тисячі двісті п’ятдесят три гривні).

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці