СПАЛЮВАННЯ СУХОЇ РОСЛИННОСТІ - ЦЕ ЗЛОЧИН!

У зв’язку з настанням сухої вітряної погоди, підвищується пожежна небезпека у природних екосистемах, Інспекція звертається до керівників усіх рівнів установ, підприємств, організацій, мешканців Полтавської та Черкаської областей дотримуватись і всіляко сприяти недопущенню виникненню пожеж у навколишньому природному середовищі!

Зі статистики та досвіду минулих років у більшості випадків виникнення пожеж на відкритому просторі є наслідком необережного поводження з вогнем, випалювання стерні, а також порушення правил експлуатації машин та агрегатів, тощо. 

Під час спалювання сухої рослинності знищується мікрофлора ґрунтів, погіршується та збіднюється їх структура, це також призводить до знищення місць гніздування птахів, місць перебування та знаходження тварин, усього видового складу тваринного та рослинного світу. Порушується природний баланс, оскільки багато тварин, птахів гинуть або змушені мігрувати в інші місця.

Ураховуючи введення на території країни воєнного стану, підпалювання сухої рослинності може перешкоджати виконанню Збройними силами України та рятувальниками покладених на них завдань, завадить своєчасно усунути небезпеку та надати допомогу потерпілим людям.

СПАЛЮВАННЯ СУХОЇ РОСЛИННОСТІ – ЦЕ ЗЛОЧИН!

З березня 2022 року внесено зміни до Кримінального кодексу України, які посилюють відповідальність за злочини проти основ національної безпеки в умовах воєнного стану, а саме: у статті 113 “Диверсія” до переліку злочинів, вчинених з метою ослаблення держави або інших дій, спрямованих на знищення людей чи завдання шкоди їхньому здоров’ю, відтепер додано і навмисні підпали, зокрема й сухої рослинності.

За вчинення таких правопорушень передбачено покарання у вигляді ув’язнення строком від 10 до 15 років або довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Інспекція закликає бути відповідальними та обережними кожен на своємі місці, берегти природні ресурси і не допускати випадків виникнення пожеж.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці