Внаслідок незаконних дій, браконьєром завдано значних матеріальних збитків

 Наприкінці минулого тижня на р. Дніпро в акваторії Кам’янського водосховища, затримали правопорушника, який в незаконний спосіб займався рибним промислом.


12.08.2022 в ході здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони, використанні і відтворення водних біоресурсів державним інспектором спільно з працівниками сектору поліцейської діяльності на воді Кременчуцького районного управління поліції, на р. Дніпро Кам’янського водосховища, в адміністративних межах м. Горішні Плавні, Полтавської області, виявлено правопорушника, який в супереч діючому законодавству здійснював незаконний вилов риби.


Ним виявився місцевий житель 1969 року народження, який на металевому човні з двигуном, за допомогою заборонених сітко-снастевих засобів лову (двох сіток мисинових та раколовки) здійснював вилов водних живих ресурсів.


Своїми умисними діями грубо порушив п. 3.15 Правил любительського та спортивного рибальства, затверджених наказом Державного комітету рибного господарства України 15.02.99 N 19, зареєстрованим Міністерством юстиції України 28.04.1999 за N 269/3562.


На правопорушника, складено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Оскільки в його діях вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ст. 249 Кримінального кодексу України. Державною екологічною інспекцією Центрального округу (далі - Інспекція), матеріали по даному правопорушнику направлені до правоохоронних органів для відкриття кримінального провадження.

У правопорушника вилучена  жива риба,  раки, заборонені знаряддя лову.

Заподіяна шкода складає більше 4 (чотирьох) мільйонів гривень.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці