Щодо проведення робочої зустрічі

Питання співпраці органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування у боротьбі за чисте довкілля в умовах воєнного стану розглядались на робочій зустрічі Голови Полтавської обласної ради О. Біленького та начальника Державної екологічної інспекції Центрального округу І. Горжія 28 вересня 2022 року.

Ігор Горжій повідомив про обраховані збитки, завдані довкіллю агресією російської федерації на території Полтавської області, які становлять 222 мільйони 845 тисяч 429 гривень, та першочергові проблеми Полтавської області, які потребують вирішення - поводження з відходами, боротьба із браконьєрством.

На зустрічі обговорено стан виконання розпорядження Полтавської ОВА щодо моніторингу стану водоймищ Полтавської області. Наголошено на необхідності створення моніторингових патрульних груп із профільних спеціалістів для здійснення контролю за збереженням тваринного світу. Адже полювання заборонене із початку бойових дій, відвідування лісів частково заборонено і до цього часу.

Питання чистого довкілля і збереження рослинного і тваринного світу в умовах воєнного стану – це справа кожного, тож закликаємо громадян обережно ставитись до навколишнього природного середовища, щоб жити у мирній чистій Україні. Віримо, що добро переможе, Україна переможе!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці