Незаконні дії на території РЛП «Нижньоворсклянский»

На території РЛП « Нижньоворсклянский» внаслідок незаконних дій промисловими рибалками  завдано значних матеріальних збитків

 

09.11.2022 Державною екологічною інспекцією Центрального округу разом з працівниками СПД на воді Кременчуцького РУП ГУНП в Полтавській області під час проведення спільного патрулювання у сфері охорони, використання та відтворення водних біоресурсів, на р. Дніпро, Кам’янського водосховища, в межах території природно-заповідного фонду, РЛП «Нижньоворсклянський» (далі – Парк), в адміністративних межах села  Світлогірське, Кобиляцької територіальної громади, виявлено промислове судно з рибалками ФОП «Лісний», які за допомогою 12 риболовецьких сіток загальною довжиною 840 м, здійснювали незаконний вилов водних живих ресурсів, на території Парку де заборонена господарська діяльність.


Даними діями рибалки порушили ст. 24, 9, 91 Закону України «Про природно-заповідний фонд України», пункти: 4.2.5., 4.2.13, 4.2.18 Положення про РЛП «Нижньоворсклянський», затвердженого наказом Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Полтавській області від 30.09.2011 № 55.


Відносно правопорушників складено протоколи за ст. 91 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

В їх діях вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ст. 249 Кримінального кодексу України.

Заподіяна шкода складає 756 239 грн. (сімсот п’ятдесят шість тисяч двісті тридцять дев’ять) гривень.

          Та на цьому факти виявлення правопорушень які здійснюють  рибалки  – промисловики на території даного Парку не закінчились, оскільки цього ж дня, в межах  Парку було виявлено ще одне риболовецьке судно з рибалками  які теж здійснювали рибний промисел з порушенням  природоохоронного законодавства.

 По даному факту  працівниками РЛП було на правопорушників складено відповідні матеріали з метою притягнення  винних осіб до відповідальності.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці