ДП "ЖОВТНЕВИЙ СПИРТОВИЙ ЗАВОД" ВІДШКОДУЄ ПОНАД 5 МІЛЬЙОНІВ ГРИВЕНЬ ЗА ЗАБРУДНЕННЯ АТМОСФЕРНОГО ПОВІТРЯ

Атмосферне повітря - життєво важливий компонент навколишнього природного середовища. Охорона атмосферного повітря пов’язана із збереженням, поліпшенням та відновленням стану атмосферного повітря, запобіганням та зниженням рівня його забруднення та впливу на нього хімічних сполук, фізичних та біологічних факторів.


      Із цією метою державою визначено механізм регулювання обсягу викиду забруднюючих речовин в атмосферне повітря. У той же час ряд підприємств ігнорує виконання свого обов’язку щодо отримання дозволу на викиди зі стаціонарних джерел.


     Так, за результатами проведеної у квітні 2021 року перевірки  ДП «Жовтневий спиртовий завод»  Державною екологічною інспекцією Центрального округу встановлено, що підприємство здійснювало з 25.05.2020 по 09.01.2021 викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря зі стаціонарних джерел без відповідного дозволу. На підставі виявленого факту Інспекцією розраховано завдані збитки на суму понад 5 мільйонів 300 тисяч гривень та пред’явлено претензію для їх відшкодування. Проте підприємством збитки в добровільному порядку не відшкодовані.



      21.02.2023 Господарським судом Полтавської області, на підставі матеріалів перевірки Інспекції прийнято рішення про зобов’язання ДП «Жовтневий спиртовий завод» сплатити суму збитків в повному обсязі.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці