ВИЯВЛЕНО САМОВІЛЬНЕ ВИКОРИСТАННЯ ЗЕМЕЛЬНОЇ ДІЛЯНКИ В ПРИБЕРЕЖНІЙ ЗАХИСНІЙ СМУЗІ РІЧКИ КОЛОМАК

20 лютого 2023 року спеціалісти Державної екологічної інспекції Центрального округу разом із працівниками Департаменту екології та природних ресурсів Полтавської обласної державної адміністрації виявили самовільне використання земельної ділянки у водоохоронній зоні та прибережній захисній смузі річки Коломак в межах села Соснівка Полтавської територіальної громади.


     Зафіксовано порушення вимог Водного кодексу України (стаття 89 ВКУ - Обмеження господарської діяльності в прибережних захисних смугах уздовж річок, навколо водойм та на островах; стаття 88 ВКУ - Прибережні захисні смуги), та Земельного кодексу України (стаття 60 ЗКУ - Прибережні захисні смуги, стаття 61 ЗКУ - Обмеження у використанні земельних ділянок прибережних захисних смуг уздовж річок, навколо водойм та на островах).



      Прибережні захисні смуги є природоохоронною територією з режимом обмеженої господарської діяльності. Ширина їх для малих річок становить 25 метрів. Проведення будівельних робіт в межах водоохоронних зон та прибережних захисних смуг без відповідних дозволів та проектної документації тягне за собою дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову або кримінальну відповідальність.


         З метою недопущення виявлених порушень Державна екологічна інспекція Центрального округу звернулась до правоохоронних органів. За фактом самовільного використання земельної ділянки у водоохоронній зоні та прибережній захисній смузі річки Коломак в межах села Соснівка Полтавської територіальної громади відкрито кримінальне провадження.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці