Всеукраїнський день довкілля

Починаючи з 1999 року, згідно з Указом Президента України «Про День довкілля» Всеукраїнський день довкілля відзначають в Україні щорічно у третю суботу квітня.

Головна мета свята – проведення заходів, спрямованих на поліпшення стану навколишнього середовища (очищення водних джерел, озеленення територій, збереження заповідних об’єктів) та поширення екологічних знань задля підвищення рівня екологічної свідомості українців.

Так, працівники Управління державного екологічного нагляду (контролю) у Черкаській області також охоче долучилися до даної акції та вийшли на прибирання Дахнівського пляжу та причалу. 

 «Ми очистили землю від сміття, яке забруднювало навколишнє середовище біля річки Дніпро, яка являється найбільшою та найважливішою річковою артерією України. Найголовніша ідея – не тільки не смітити, але максимально розвантажувати сміттєзвалища й не утворювати їх, бути відповідальними споживачами й громадянами.

Проведення таких акцій, має глибоке суспільне значення у формуванні національної культури чистоти, адже об’єднує громадянське суспільство, представників бізнесу та органи державної влади у вирішенні питань правильного поводження з відходами та одночасно сприяє розвитку.

Дбайте про природу і вона подбає про Вас.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці