Посадка саджанців дубів у межах Екоакції "Шевченко єднає Україну"

14 квітня 2023 року перший заступник начальника Державної екологічної інспекції Центрального округу Сергій Поліщук спільно з представниками Націона́льного істо́рико-культу́рного запові́дника «Чигири́н»  та Національного природного парку «Холодний Яр» долучилися до посадки саджанців Дуба Шевченка біля тисячолітнього велита – Дуба Максима Залізняка на території природно-заповідного парку «Холодний Яр», що стане символом співпраці та об'єднання для захисту навколишнього середовища.

Ця ініціатива була спрямована на збереження пам'яті великого українського поета, генія українського народу - Тараса Шевченка та підтримку екологічних ініціатив в країні. Висадження цих дерев допоможе зберегти природні ресурси, зелені зони та створити природний баланс.

Захід "Шевченко єднає Україну" - це не лише вшанування пам'яті великого поета, художника, мислителя, Пророка, а й спроба поєднати сили для збереження нашого природного довкілля. Цей крок стане важливим символом єдності нашої країни у питаннях охорони навколишнього середовища та створення здорового та безпечного місця для життя.

Нагадуємо, що Програмою Президента визначено щоб за 3 роки висадити 1 мільярд нових дерев. І саме тому Держекоінспекція розпочала Еко акцію "Шевченко єднає Україну". Саджанці Дуба Шевченка будуть висаджені по усій території України в різних локаціях, в тому числі пов'язаних з життям і творчістю великого Кобзаря. У рамках акції буде висаджено 1000 дубів по всіх областях України.

Працюємо на перемогу!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці