Зафіксовано незаконне знесення дерев на території однієї з ОТГ Золотоніського району Черкаської області

Реагуючи на звернення жителя Золотоніського району, спеціалістами Управління державного екологічного нагляду (контролю) у Черкаській області здійснено перевірку обстеження захисних лінійних насаджень на території однієї з ОТГ Золотоніського району, у ході якої встановлено наступне.

За межами населених пунктів виявлено факт незаконного знесення дерев різних порід в кількості 215 штук.

За наданою інформацією дані дерева знесені відповідно до Порядку видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.08.2006 року№ 1045 та на підставі Рішень, Актів обстеження зелених насаджень та Ордерів. Проте, дія вищезазначеної Постанови розповсюджується на знесення зелених насаджень  лише у межах населеного пункту.

Незаконна рубка дерев спричинила втрату лісових ресурсів та заподіяла шкоду навколишньому природному середовищу на загальну суму 6863,607 тис.грн.

Вбачаючи ознаки злочину, передбаченого ст. 246 Кримінального Кодексу України, матеріали за даним фактом передано до правоохоронних органів для вжиття відповідних заходів реагування.


 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці