В адміністративних межах с. Сагунівка виявлено порушника, який здійснював незаконний вилов водних живих біоресурів

19 квітня 2023 року працівниками Управління державного екологічного нагляду (контролю) у Черкаській області на виконання плану заходів державного екологічного нагляду (контролю) у сфері охорони, використання та відтворення водних біоресурсів у період нересту у 2023 році на території Черкаської області спільно з інспекторами роти з обслуговування водних обʼєктів Управління патрульної поліції в Черкаській області відпрацьовуючи територію Кременчуцького водосховища, в адміністративних межах с. Сагунівка виявлено порушника, який здійснював незаконний вилов водних живих біоресурсів за допомогою сіток мисинових у кількості 4 шт. загальною довжиною 240 м.

Під час огляду виявлено свіжовиловлену рибу видів: карась сріблястий – 11 шт., лящ – 2 шт. та плітка – 3 шт.

На місце події викликано слідчо-оперативну групу Черкаського відділу поліції ГУНП в Черкаській області для встановлення обставин вчинення правопорушення. Заборонені знаряддя лову та рибу вилучено.

За вчинення незаконних дій по вилову риби на громадянина складено адміністративний протокол за ч.4 ст. 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення (грубе порушення правил рибальства).

Обрахована сума збитків завданих рибному господарству становить 25,381 тис.грн.

Крім того, цього ж дня, не зважаючи на весняно-літню заборону та у місцях невідведених для любительського та спортивного рибальства, інша рейдова група на території Канівської ГЕС виявила 8 порушників на яких складено протоколи за ч.3 ст.85 КУпАП (порушення правил рибальства) та проведено роз’яснювальні бесіди щодо відповідальності за порушення рибальства у нерестовий період.

Державна екологічна інспекція Центрального округу нагадує, що з 1 квітня 2023 р. діє нерестова заборона на вилов риби. Відповідно до оновлених Правил рибальства оновлених Правил рибальства під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство на водоймах загального користування гачковими знаряддями вилову з кількістю гачків не більше двох на рибалку або спінінгом з однією штучною приманкою з берега в адміністративних межах населених пунктів.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці