Браконьєрство на території Кременчуцького водосховища в адміністративних межах с. Васютинці

24 квітня 2023 року працівниками Управління державного екологічного нагляду (контролю) у Черкаській області на виконання плану заходів державного екологічного нагляду (контролю) у сфері охорони, використання та відтворення водних біоресурсів у період нересту у 2023 році на території Черкаської області спільно з інспекторами роти з обслуговування водних обʼєктів Управління патрульної поліції в Черкаській області відпрацьовуючи територію Кременчуцького водосховища, в адміністративних межах с. Васютинці було виявлено дрейфуючий безхазяйний гумовий човен, в якому знаходились сітки мисинові в кількості 2 шт. загальною довжиною 140 м., свіжовиловлена риба видів: сом – 1 шт., лящ – 1 шт., короп – 2 шт. та товстолоб – 1 шт., власник якого невідомий.

На місце події викликано слідчо-оперативну групу Черкаського відділу поліції ГУНП в Черкаській області для встановлення обставин вчинення правопорушення та пошуку господарів. Заборонені знаряддя лову та рибу вилучено.

Обрахована сума збитків завданих рибному господарству становить 17,816 тис.грн.

Державна екологічна інспекція Центрального округу нагадує, що з 1 квітня 2023 р. діє нерестова заборона на вилов риби. Відповідно до оновлених Правил рибальства під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство на водоймах загального користування гачковими знаряддями вилову з кількістю гачків не більше двох на рибалку або спінінгом з однією штучною приманкою з берега в адміністративних межах населених пунктів.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці