ВИЛУЧЕНІ ЗАБОРОНЕНІ ЗНАРЯДДЯ ЛОВУ

03 травня 2023 року працівниками Державної екологічної інспекції Центрального округу за участю Сектору поліцейської діяльності на воді Кременчуцького РУП ГУНП в Полтавській області в рамках проведення спільних заходів з правоохоронними органами відповідно до «Плану заходів державного екологічного нагляду (контролю) у сфері охорони, використання та відтворення водних біоресурсів у період нересту у 2023 році на території Полтавської області» на Кременчуцькому водосховищі виявлено та вилучено заборонені знаряддя лову без живих біоресурсів та риби.

Звертаємо увагу, використання заборонених знарядь лову є грубим порушенням правил рибальства (частина 4 статті 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення) та передбачає штраф із конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення та незаконно добутих водних біоресурсів.

Крім використання, також забороняється виготовлення, продаж, реклама чи зберігання заборонених знарядь лову. На порушника може бути складений протокол за частиною 1 статті 85-1 КУпАП.

Залежно від заподіяних збитків (а саме нанесення істотної шкоди), настає кримінальна відповідальність за статтею 249 Кримінального кодексу України (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом). Дана стаття передбачає штраф до 51 000 грн або обмеження волі на строк до трьох років, із конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці