ПРАВООХОРОНЦІ РОЗСЛІДУЮТЬ НЕЗАКОННЕ РОЗМІЩЕННЯ СТИХІЙНИХ СМІТТЄЗВАЛИЩ В ІВОНЧЕНЦЯХ

У лютому 2022 року поліція почала досудове розслідування по факту розміщення побутових відходів невідомими особами в мікрорайоні Івонченці міста Полтава. Ще у 2021 році Державна екологічна інспекція Центрального округу позапланово перевірила Полтавську міську раду на дотримання вимог щодо поводження з відходами. Саме тоді і були зафіксовані десять стихійних сміттєзвалищ в Івонченцях.

Обрахована сума збитків становила 183 тисячі гривень, які були направлені Полтавській міській раді до добровільного відшкодування. Станом на травень 2023 року кошти не сплачені. Крім того, Інспекція по контролю за благоустроєм Полтави повідомила, що у квітні 2022 року проведено візуальну перевірку території Івонченців, і звалищ побутових відходів не виявлено. Але, за матеріалами інтернет-видання Полтавщина (poltava.to/news/71126) , у березні 2023 року один із свідків розповів, що з десяти виявлених сміттєзвалищ тільки два ліквідовані, а інші збільшились у розмірах з часу перевірки Державної екологічної інспекції Центрального округу.

Київський районний суд міста Полтава ухвалив перевірку десяти земельних ділянок в полтавському мікрорайоні Івонченці. Задля призначення необхідних експертиз слідчий суддя ухвалив перевірку земельних ділянок. Їх мають провести до початку червня 2023 року.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці