Про відшкодування збитків державі КП ЧАПАЄВЕ" Скороходівської селищної ради

Ще літом 2021 року працівниками Державної екологічної інспекції Центрального округу було проведено плановий захід державного нагляду (контролю) щодо дотримання Комунального підприємства «ЧАПАЄВЕ» Скороходівської селищної ради вимог законодавства у сфері охорони навколишнього середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів.

Під час перевірки встановлено факт перевищення підприємством встановлених лімітів водокористування та здійснення підземного водозабору для централізованого водопостачання без спеціального дозволу на користування надрами.

За вказані порушення Інспекцією обраховано розмір збитків та пред’явлено три претензії про добровільне відшкодування збитків, заподіяних державі внаслідок порушення вимог законодавства.

Але зобов’язання по відшкодуванню збитків порушником не було виконано.

Інспекцією був поданий позов до суду про стягнення збитків з підприємства-порушника у примусовому порядку.

Господарський суд Полтавської області прийняв рішення про стягнення з Комунального підприємства «ЧАПАЄВЕ» Скороходівської селищної ради на користь держави 282968,49 грн. збитків за шкоду, заподіяну державі в результаті не раціонального водокористування.

Наразі, збитки заподіяні державі підприємством відшкодовані у повному обсязі.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці