ЗАХОДИ З ОХОРОНИ ВОДНИХ ЖИВИХ РЕСУРСІВ НА ПОЛТАВЩИНІ

З 14 по 18 червня 2023 року державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Державної екологічної інспекції Центрального округу спільно із працівниками СПД на воді в Полтавському районі, поблизу села Орлик на Кам‘янському водосховищі, в межах Регіонального ландшафтного парку «Нижньоворсклянський» були затримані баркаси з особами, що займалися рибальським промислом на території природно -заповідного фонду. У рибалок-промисловиків вилучені засоби та знаряддя лову, а також здобуті ними водні живі біоресурси, обраховані збитки і складені матеріали щодо порушення природоохоронного законодавства.

Також, за цією самою локацією 15 червня вилучені заборонені сіткові знаряддя вилову загальною довжиною близько двох кілометрів з водними живими біоресурсами (рибою). Нажаль, не всю рибу було повернуто до природного середовища, оскільки траплялися й неживі особини.

У цей же день спільно із працівниками СПД на воді в Кременчуцькому районі, поблизу села Святилівка, на Кременчуцькому водосховищі, в межах ландшафтного заказника "Сулинський" були затримані громадяни, які перебували на водоймі з метою вилову риби. У порушників вилучені засоби, знаряддя і здобуті біоресурси (риба), складені матеріали про правопорушення. 

16 червня 2023 року на цій же локації вилучені сіткові знаряддя вилову (ліскові та капронові ставні сітки) без водних живих біоресурсів загальною довжиною понад півкілометра. 

Загалом, у період з 14 по 18 червня 2023 року на територіях природно -заповідного фонду Полтавської області працівниками Державної екологічної інспекції Центрального округу вилучено близько чотирьох кілометрів ставних сіток. Розрахована сума збитків, завдана навколишньому середовищу через незаконний вилов риби, на понад 1 мільйон гривень.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці